Krentenbaard

Krentenbaard wordt veroorzaakt door een bacterie en is eigenlijk een infectie van de huid. Krentenbaard is zeer besmettelijk. Lichte aanraking kan al leiden tot het overdragen van krentenbaard. Meestal wordt krentenbaard overgedragen door speelgoed of via de handen. Echter, niezen of hoesten kan ook de oorzaak zijn van besmetting.

In principe kan krentenbaard over het hele lichaam voorkomen, maar meestal beperkt het zich tot de huid rondom de neus en mond. Vandaar de naam krentenbaard. Krentenbaard komt voornamelijk voor bij kinderen onder de 9 jaar, hoewel het bij volwassenen ook kan optreden. Meestal ontstaat krentenbaard op een plekje waar de huid al open is (bijvoorbeeld een eczeemplek, schaafwond of opengekrabt plekje). Eerste symptomen van krentenbaard zijn rode plekjes, blaasjes of gele pus. Deze plekjes kunnen samenvormen tot één grotere plek en zelfs uitbreiden. Blaasjes die openbarsten, drogen op waardoor er gelige korsten komen. Als er veel zulke plekjes zitten, ziet het er uit als krenten. Vandaar de naam krentenbaard.

Wilt u meer weten over krentenbaard? Bezoek dan de website www.krentenbaard.eu. Daar vindt u zeer uitgebreide informatie over krentenbaard.